Stedet
Markedsplass
Priser og bestilling
Skikk og bruk
Hva skjer
Frivillig
English
Hjem
Program

Hva skjer


Litt etter litt vil vi slippe årets begivenheter til Naturefest. Programmets samiske del er støttet av sametinget.
Róhta - et urnordisk eksperiment.
Espen Wensaas Gitar, bukkehorn, citter, vokal.
Elin Kåven Vokal, joik, håndtromme.
Martin Ulvin Trommer, perkusjon, vokal, tracks.

Hovedfokuset til bandet Rótha er å forene den samiske og norrøne kulturen gjennom
gamle tekster, joik samt nyskreven musikk.
Rót = røtter på norrønt
Ruohtas = røtter på samisk
Rót + Ruohtas = Róhta - et urnordisk eksperiment. Bandets lydbilde består av sang, joik, trommer, gitarer, naturlyder og stemningsfulle
bassdroner. Ved å bruke tekster på gammelnorsk, norrønt og samisk, skaper Róhta en fusjon av urmusikk som kommer sammen i nåtiden.
Det finnes ikke en etablert og sikker kunnskap om hvordan musikken til vikingene hørtes ut, men ved å ta utgangspunkt i norrøne tekster, urnordiske instrumenter, Tidlig-europeisk verdslig musikk, vokal folkemusikk fra forskjellige verdensdeler og
nåtidens historiske blikk, komponerer Rótha musikk som kan gi en naturlig assosiasjon til vikingtidens esoteriske natur. Dette forenes med den samiske joiken og det samiske språket formidlet av Elin Kåven. Rótha er et konsept med klar stilistisk retning: et unikt og nyskapende uttrykk der
selv kjernen ligger i fusjonen mellom disse to folkeslagene. Rótha tar i bruk lyrikk og tekster fra begge kulturene, bl.a. gamle samiske sagn,
eventyr, ordtak og diverse tekster som omhandler, eller stammer direkte fra Vikingtiden (800-1050e.kr), f.eks. som Håvamål, Eddadiktene og Skaldekvad.

Møt Noaidekunstneren Robert Vars Gaup å få ett unikt innblikk i samisk åndelighet, gjennom workshops og seremonier. På Naturefest . Robert kommer fra en samisk slekt med lange tradisjoner innen healer-og noaidikunsten, og han har fått overlevert kunnskapen fra sin bestemor/Ahkku og andre eldre som fremdeles husker.
Robert har fått tillatelse til å dele endel av denne kunnskapen med oss, så dette er en unik mulighet.
Robert har også gått i lære hos sin slektning Ailo Gaup, og har god kjennskap til de elementære grunnteknikkene i Verdenssjamanismen.
Møt Dimitrij Markov tradisjonsbærer og sjaman. Dimi som han også gjerne blir kalt av venner er Tuvasjaman og fikk sin tradisjonelle opplæring i Tuva i en av de ledende sjamanklanene der. Idag representerer han organisasjonen Sereafim og har sitt virke i Russland. Han utøver både tradisjonelle og nysjamanistiske teknikker og er velrenommert for sitt lange arbeide både nasjonalt og internasjonalt. Dimi har en forkjærlighet for Norge og har derfor også lært seg norsk under sine opphold her. På Naturefest vil du møte han både i workshops og i seremoni. Han er også en dyktig strupesanger, noe han vil vise oss.

«Jeg vil lære bort hvordan man kommuniserer og samarbeider med åndene på en enkel måte» Med seg bærer han en kiste av viten både når det gjelder det åndelige og menneskelige.

Under Naturefest kan du også få en privat healing/session med han. Dette kan forhåndsbestilles ved å sende en epost til sjamanforbundet@gmail.com og merkets med «Privat konsultasjon Dimi» Dette koster 500,- og betales direkte til han. Vi forventer at det blir stor pågang på disse, så om du ikke får plass vil vi sette opp ett eget tidspunkt etter festivalen ett sted nært Oslo.


Møt den samiske viskvinnen og noaidekunstneren Marry Ailonieida Somby. Marry er kanskje mest kjent som forfatter og poet og har blant annet vært innstilt til nordisk råds litteraturpris. Hun besitter en enorm kunnskap om samisk spiritualitet og sjamanistiske tradisjoner og kommer fra en familie med lange tradisjoner. Under festivalen vil hun dele en helt spesiell seremoni med oss.
Et lys rituale hvor vi forankrer Nordlysets Feminine kraft i EatniEanan
sitt hjerte, og aktiverer hjertet vårt på linje med EatniEanam og Universets ved hjelp av Nordlys kraften i oss
Lær Nordlysets hemmelige navn på samisk og påkallelses joiken !

Sami Elder : Marry Ailoneida Somby

Møt Catharina Hegg. Grunnlegger og visjonsbærer av Urtrumman. Hun presentere seg selv på denne måten. Önskar använda ordet Schaman för att beskriva mig själv och den jag är men inte för att jag kan allt, vet allt el ser allt, utan endast av det skälet att jag söker mitt eget hjärtas väg, min kraft och sanning. Mitt hjärta och själ ligger hos naturen och det är där jag tillbringar den största delen av min tid. För mig är naturen helig! För mig är naturen besjälad och bär en medvetenhet, detta innefattar såväl växter, träd, djur, sjöar, berg osv. Som schaman är det i naturen jag finner de svar jag söker, den kunskap och kraft jag behöver för mitt andliga arbete och för att lära, läkas och utvecklas till en hel människa. För mig är schamanismen nåt som naturligt följer med mig i min vardag, i mina tankar, hjärta och handlingar. Jag eftersträvar att leva efter detta i mina val varje dag.

Fantastiska saker har skett under åren jag vandrat på den schamanska vägen. En väg som både förändrat mitt liv och den jag är som person. För 6 år sedan föddes en idé om att starta ett schamanskt nätverk- en grupp som kom att få namnet Urtrumman- Schamansk Filosofi. Denna grupp verkar idag både i Sverige och i Norge för att bevara och lyfta fram den schamanska traditionen i vår tid.

Møt István Zsolt Barát, grunnlegger og leder av 4 Elementer skolen og Æresmedlem av Sjamanistisk Forbund-Norge. Han har tidligere arbeidet som medarrangør av det som er den største samlingen av Eurasiske stammer. Kurultajfestivalen som annenhvert år samler mellom 150000 og 300000 mennesker. Han ser seg selv som seremonileder, healer, sanger, artist og trommemaker. Istvan er regnet som en av de fremste tradisjonsbærere av Ungarsk Sjamanisme og har studert i Ungarn, området som er kjent som det karpatiske basseng, Europa, Afrika og flere steder i Asia. Dette er også stedene han har fått sine initieringer.
Møt Annamária Sütő aka She-Wolf eller Wolf Woman, hun ble født i Transylvania, 51 år gammel, mor til to barn. I en alder av 10 år hadde hun en nær døden opplevelse, og når hun var 25 helbredet hun seg fra kreft.
«Mine forfedre er Székely (Secler) helbredende kvinner. Jeg holder individuelle og gruppeterapier, for eksempel kinesiologi, tegneanalyse, familieinnstilling og sjamanteknikker: brannvandring, svettehytte, mine egne teknikker, jeg helbreder med egne sanger og trommer. Jeg lærte fra: don Amerigo Peruvian shaman, Otakame meksikanske shaman, Hivshu Inuit shaman, Nicolas Pauccar peruvian quero shaman og min familie. Min hovedaktivitet er kurset Sacred Woman, en opplæring hvor vi tar sikte på å vokse opp, bli kvinne, ta ansvar for seg selv, for å gi det beste for familien og samfunnet. Som ulven gjør. Vi forbereder eller behandler alle de store innvielsene som Livet bringer til oss: fødsel, kvinner (månetid - blomster), engasjement i forhold, fødsel, skilsmisse, bli en vis og mysteriet om døden. Vi kommer tilbake til naturen, til elementene og til de ubesmittede energiene. Jeg studerer og undersøker de gamle tradisjonene og ritualene rundt det kraptiske basseng for å ivareta den og viderebringe dem til dem til de neste generasjonene.»

Møt Månesøstre. Der stemmen møter rytme og bevegelse i kontakt med naturen og det dypeste indre, søker Månesøstre å bevege sitt publikum og ta dem med på en personlig reise gjennom trommer og sang, gjerne med et bakteppe av naturens egen musikk. De siste 4 årene har Månesøstre vært et fast innslag på Elvelangs ved Akerselva torsdagen nærmest høstjevndøgn.Månesøstre består av Monica Krogstad, Lillian Eide Sørensen og Ann-Marén Håve. Bli med Månesøstre og utforsk rytmer og stemme i lek og samspill. Ta gjerne med et eget
rytmeinstrument om du har, eller noe du finner i naturen som du kan lage lyd med. Vi gjør en
indre eventyrreise hvor du kan utfolde deg med din egen stemme, og leker med rytmer og
bevegelse.
Møt Urtrumman Norge
Liv Anne Ruud - Lisbeth Magnusson - Torhild Alfrid Berteussen og Viola E Håkonsen det er vi 4 damer som deltar i healing/takkebønn seremoni for Moder Jord. Liv Anne Ruud: Har Reiki 1 - 2 - 3. Vokst opp som synsk - noe som ikke gjorde livet like lett bestandig. Besluttet selv å "legge på lokket" og tok dette ikke opp igjen før ved fyllte 50 år. Er ikke sjaman men liker å se hva naturen gir. Er med i Urtrumman Norge der jeg fant mine venner med samme interesse som meg selv. Lisbeth Magnusson: Naturelskende stavdronning. Har varit medial o klervojant hela livet o trott alla var som jag.. har utbildningar medium tarot reiki 1. 2. sen kom trumman in i mitt liv o då kom oxå stavarna som delvis används vid healing o brinner så för mina stavar Torhild Alfrid Berteussen: Holder livet og naturen (Moder Jord) som en helligdom der en kan finne ro og aksept for den man er. Er hverken sjaman eller noe annet - er bare meg selv med mine feil og gaver som jeg har fått ved fødselen. Har hele mitt liv snakket med døde - lukte - høre og se i andre dimensjoner. Stenger selv dette av i perioder. Har blitt med i Urtrumman og der har jeg funnet mine sjelevenner. Viola E Håkonsen: "Laughing Bear", medgrunnlegger av Urtrumman - shamansk filosofi fra dag 1 og delansvarlig for den norske delen av gruppen. Lang fartstid innen åndelig og spirituellt arbeid ser på dette som en naturlig del av mitt liv. Elsker dyr og natur - det er der mitt hjerte hører hjemme.Møt Hilde Herland. Det finnes mange sterke kvinner innen norsk sjamanisme, en av dem er Hilde Herland; Inspirasjon er min lysvei frem til kjærlighet til seg selv og selvaksept. I ydmyk takknemlighet har universet gitt meg verktøy som skal deles i kjærlighetslys ut i verden og til alle som kommer i min sfære. Jeg har lysspråket/stjernespråket, er kosmiskhealer og clairvoyant.

Min vei startet tidelig og mine studier blandt annet gjennom antroposofi har gitt meg forståelse og innsikt i oppgaven. Jeg er utdannet steinerpedagog og ved universitet for miljø og biovitenskap (UMB) og arbeidet i mange år som lærer. At mine fag er matematikk og naturfag har beriket min spirituelle vei frem til helligeomtri og elementarvesene. Gjennom livet har jeg gått de fleste relgiøse og spirituelle veier. Mynai -ki og inka ritene er av stor betydning for mye av mitt arbeide med meg selv. Jeg er clairvoyant kosmiskhealer og leder flere grupper med meditasjon, Arrangerer workshoper, urkraftfestivalen og turer til Island

På festivalen vil jeg lede meditasjon og snakke om ulike aspekter ved healingen. Du vil gjennom meditasjonen kunne opplever din egen SIQ. Åpne dine egne skattekamre av potensialer og velvær. Nå hjertet har tanker er ett stikkord. Vi utfordre og høyne våre energier gjennom aktivering og selvhealing. Balanse og harmoni i tankene gjennom hjertet. Løfte sløret til de andre dimensjonene og få veiledning gjennom dine hjelpere/ kraftdyr.Møt Elaine Gregory
Elaine er kvinnelig druide og en av hovedlærerne i BDO, hun har utviklet egne kvinnegrupper og driver ett eget retreatsted i England som heter Wildways. Hun er seremoniell ekspert på årstidsseremonier og overgangseremonier. Hun arbeider også med seremoniell bruk av kroppsmaling og er vi heldige har hun med seg malersettet.
Møt Philip Shallcrass
Philip er britisk druide og grunnla British Druid order så langt tilbake som i 1979. Han arbeider med den sjamanistiske formen for druidisme. Philip er kunnskapsrik både om druidene, men også om sjamanisme hos andre urfolk. Han har en enorm erfaring med seremonier og er en dyktig formidler av denne kunnskapen. I tillegg er han skribent, musiker, sangforfatter og av alle ting også en med kunnskap om tradisjonell rundhusbygging og stråtekking.